Sefa AKIN Kimdir?

OKULUMUZUN ADI: SEFA AKIN KİMDİR?

Sefa Akın

1935 yılında Antalya'nın Korkuteli ilçesinde doğdu. İlkokulu yine bu ilçede tamamladı..

Daha sonra hayata tüccar olarak atılmayı düşündüğü için ailesiyle birlikte Antalya'ya gelen Sefa AKIN, askerlik çağına gelinceye kadar manifaturacılık mesleği ile uğraştı. İki yıl süren askerlik görevini tamamladıktan sonra hayatını Mesude AKIN (CEPHANECİOĞLU) ile birleştirdi. Bu evliliklerinden Gülay ve İlkay adlarında iki kızları dünyaya geldi. İş hayatına başladığı manifaturacılık mesleği haricinde, oto alım-satımı ve kuyumculukla uğraştı.

Babasının ilkokul öğretmeni olması dolayısı ile eğitim ve öğretime yeterli önemin verilmediğini düşünerek Sefa Akın İlköğretim Okulunu yaptırdı. Hayırseverliliği ile tanınan sefa akın halen kuyumculuk yapmakta ve döviz bürosu işletmektedir.

Yayın: 22.10.2021 - Güncelleme: 22.10.2021 13:35 - Görüntülenme: 942